Den Parasitologiske Samling

Parasitsamlingen indeholder omkring 100 gamle præparater af parasitter fra 1888-1940. De fleste af dem er ikke ret store, så de opbevares i små glas.

Samlingen var primært tilknyttet undervisningen om veterinær hygiejne og bakteriologi, hvor de studerende lærte om den veterinære kontrol af fødemidler, der kommer fra dyr, altså kød og mejeriprodukter. Senere kom der mere fokus på parasitologien, altså læren om de snyltedyr, der kan forekomme hos husdyrene.

Desuden omfatter samlingen en stor mængde smukke tegninger udført af tegner Poul H. Winther i 1930’erne. Tidligere stod de sammen med samlingen i den gamle patologibygnings stueetage, men i maj 2017 blev de flyttet til biblioteket KUB på Frederiksberg. I dag er de blevet scannet og digitaliseret. Du kan få fornøjelsen af de flotte og detaljerige tegninger i det digitale Winther-arkiv.

I dag bliver enkelte præparater fra samlingen en sjælden gang imellem brugt til undervisning og fremvisning, men størstedelen anvendes ikke længere. Den ene halvdel af samlingen er udstillet sammen med den zoologiske samling.